Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

16. září 2012

UFakt 2: Univerzitní kampus


Čtenářská odezva na první článek série UFakt o amerických záchodech byla nečekaně masivní a pozitivní, takže jsem se rozhodl dlouho neotálet a dát do kupy nový článek na trochu serióznější téma - univerzitní kampus, tedy prostředí, v němž trávím velkou část svého času - a to spaním, stravováním a podobnými činnostmi. Textu málo, grafiky hodně, oblíbený to způsob.

Univerzitní kampus University of Utah je velmi rozlehlý. Chození pěšky napříč kampusem, třebas do školy, tak zabere celkem dost času. Studenti mohou mimo jiné využít husté sítě pravidelně pendlujících univerzitních busů. Nejlepší způsob dopravy po kampusu je však rozhodně kolo. To mohu potvrdit. Mnoho převážně amerických studentů pak dojíždí na kampus autem, protože z velké části Salt Lake City je to na kampus třeba 20 km. Horní kampus okupuje studentská vesnice, kde bydlím také já, a to v budově Sage Point 814. Studentská vesnice před 10 lety sloužila jako vesnice olympijská. Nachází se přímo pod horami ve velmi pěkné a klidné lokalitě. Jejím centrem je Peterson Heritage  Center - menza, kultura, pošta, recepce a vůbec všechno v jednom. Dolní kampus je naopak centrem vzdělávání. Nachází se zde většina kateder a fakult, včetně mé katedry geografie v budově Orson Spencer Hall a také srdce kampusu, budovy Union. Oblast mezi horním a dolním kampusem je převážně zaplněna různými sportovními areály. Samostatnou a mírně odloučenou částí kampusu je pak na severu pod horami univerzitní nemocnice. Toť vše. Zbytek skrze fotky, mapy a videa.

Fotky najdete ZDE.


Zobrazit místo Univerzitní kampus na větší mapě


Zobrazit místo Univerzitní kampus na větší mapě


Já a the U

fotbalový chrám a olympijský stadion Rice-Ecless Stadium

staveniště na kampusu a centrum SLC na obzoru

frisbee - golfové hřiště (pro létající talíř)

softbalové hřiště ve sportovní areálu HPER

horní kampus a univerzitní nemocnice

plavecký bazén

sportovní basketbalová aréna Huntsman Center

klikatá cyklostezka kampusem - každodenní ranní sjezd

moje katedra geografie sídlí v Orson Spencer Hall

odlitky knih jsou všude kolem knihovny

knihovna Mariott Libraly

park Presidents Circle

srdce kampusu budova Union
interiéru budovy Union vévodí česká vlajka

pěší olympijská lávka Legacy Bridge

památník ZOH 2002

výzdoba na nadcházející Homecoming (fotbalový souboj s místními rivaly z BYU)

centrum studetské vesnice - Peterson Heritage Center

outdoorové centrum pod horami

budova Sage Point 814 - moje sídlo


Žádné komentáře:

Okomentovat