Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

1. října 2012

UFakt 3: Počasí - konec září, stále září


Kdybych do tohoto článku o počasí/podnebí v Utahu napsal jen: "Slunce, slunce, SLUNCE.",tak bych nebyl daleko do pravdy. Pravdou je, že polojasno či zataženo je V Salt Lake City jev ve skrze unikátní a od doby, co jsem přijel (už před 50 dny), mi na hlavu pršelo všehovšudy dvakrát a to ještě lehce. Pozdně letní a podzimní počasí je tu zkrátka podmanivé, že by se něj zvykl každý. 25°C a jasno je typický obrázek posledních dní. Brzy však přijde zima. A přechod to bude velmi rychlý. Místní podnebí / počasí v této roční době, ale i obecně v průběhu roku, lépe ilustruje série obrázků níže.

To je dneska ale KRÁSNĚ!

 To je dneska ale HNUSNĚ!

předpověď pro Salt Lake City na příští dva dny


Stereotyp o všudypřítomné jasné obloze a nečetných deštích platí víceméně v celém Utahu. Teplotně je pak Utah místem velmi rozmanitým. Níže najdete porovnání předpovědi počasí pro jedno z nejteplejších míst, St. George, město na JZ státu poblíž Arizony a jednoho z těch nejchladnějších, nejvyšší pohoří Uinta Mountains, na SV státu. I tyto předpovědi mají jedeno společné: Je to žluté, teplé a kulaté. Co to je? Kdo typoval Slunce, měl pravdu.

dlouhodobá předpověď počasí pro St. George v Utahu

Dlouhodobá předpověď pro Uinta Mountains v Utahu

Photoshop tu není moc potřeba

Aktualizace, neplatí to vždy - první sníh na kampusu


2 komentáře:

  1. Zrovna jsem ti sem chtěl napsat, jestli by to nechtělo už nějakej update a koukám, že přecijen nějakej malinkatej byl:)
    Ale už dlouho žádnej článeček...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, zrovna edituju asi nejdelší článek, co tady na kdy byl. Zítra bude online. Myslím, že zrovna ty budeš vůbec rád, když ho dočteš. :D Dávat do kupy fotky nebyla žádná sranda. :)

      Vymazat