Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

31. října 2012

UFakt 4: Obludy všech zemí, spojte se! Halloween.


the U univerzitní dýně


Na konci letošního října straší Spojené Státy především hurikán Sandy a taky prezidentské volby. Běžně však na konci října straší lidi Halloween. V říjnu probíhala na univerzitní kampusu poněkud zvláštní kampaň s názvem: "Dress up, don´t mess up!", která si zaměřovala na volbu Halloweenských kostýmu a především to, aby studenti zvážili, zda-li jejich kostým neuráží jiné kultury. Vzhledem k tomu, jak byla kampaň pojatá, tak šlo z mého pohledu spíš o omezování svobody vyjadřování než rozumnou provokaci k zamyšlení. Pokud Američan převlečený za Vikinga opravdu uráží někoho s norskými předky, tak mi je ho spíše líto. :D Takhle kampaň prostě mířila dost mimo mísu.

na Halloweenské party ... tyhle krabice bych nechtěl nosit celý večer

Dýně. Nestvůry. Sladkosti. Tajemno. Halloween je příjemná a zajímavá tradice. Víkendová Halloweenská party byla povedená. Lidi jsou schopní dát do kupy opravdu náročné a nápadité kostýmy. Pravda ale je, že kostýmům suverénně vévodí upíři a zombie, případě variace na něco, čemu se tu říká "vampire slut" (v překladu "upíří děvka").

Halloween en mi clase de español con nuestros profesores


Překvapením pro mě dnes bylo, kolik lidí vyrazí na 31. října do práce, školy či jen tak ven v kostýmech či prostě jen "vylepšeném designu". I někteří profesoři dorazí na přednášku v převleku (i když třeba decentním).

personál v kantýně na kampusu

personál v kantýně na kampusu

personál v kantýně na kampusu


Žádné komentáře:

Okomentovat