Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

26. listopadu 2010

Muzejní listopad

Co dělat v listopadu v Oslu? Když Vás přestane bavit každodenní opíjení do němoty, tak tu jsou vždycky muzea. Hrdinně stojící a čekající na Vás nezajímjíc se o rozmary počasí.

V dobách dávno minulých, kdy tu ještě bývalo nad nulou, jsem si řekl, že návštěvy muzeí, galerií a jiných kulturních objektů, odložím na listopad. A dobře tomu tak. Listopad v Oslu - na pořádné venkovní akce je už moc chladno, na pořádné lyžování zas ještě moc teplo (což letos není pravda), zkouškové je v plném proudu Prostě ideální čas na muzejní kratochvíle.

Tři muzea a jedna galerie, to jest skóre za poslední dva týdny. Munch muzeum (galerie obrazů světoznámého norského existencialisty Edvarda Mucha), Kon-Tiki muzeum (o plavbách vorů Thora Heyerdala), Zoologicko-historické muzeum (vycpaný zviřátka) a Galerie moderního umění. Pěkné, pěkné, pěkné ...

lehce netradiční Munchova madonna

I na eskalátoru v metru může být veselo.

Neony Karl Johans gate

Heyerdalův vor Kon-Tiki, s nímž přeplavil z Jižní Ameriky na Tahiti

Poznávačka - kdo dá aspoň pět druhů jako já?

Co se stane, když se vám vymkne chov domácích mazlíčků?

Ze začátku vypadají mírumilovně, jako tahle z našeho bytu

Ale co když se to časem zvrhne?

Tak nasadíme jiné domácí mazlíčky. Ale co když?

Žádné komentáře:

Okomentovat