Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

2. prosince 2010

I love Britain.



zavřené letiště London - Gatwick



Že prej na jihu sněží. Oslo nevidělo sněhovou vločku už pár, na obloze ani mráček, jen mrzne až praští. V Británii jim napadne za den 30 centimetrový poprašek a hned se z toho mohou zbláznit, zavírají letiště. Z londýnských letišť je uzavřeno (od středy alespoň do pátku ráno). pouze letiště London-Gatwick. A že já si vybral zrovna tohle letiště na přestup. Údajně nejčasnější první sníh v Británii za posledních dvacet let, a že ten první sníh stojí letos teda za to.

Španělská mise se nekoná. Teda pokud mi Ryanair neumožní přebookovat letenky a především pokud se počasí v Británii nezačne chovat tak, jak se sluší a patří na prosinec - tedy chčije a chčije. :(

Videoukázka, jak to vypadá na Gatwicku je TADY.

Reportáž o britském překvapení z prvního sněhu je TADY.

3 komentáře:

  1. Dobrá zpráva, Španělsko-Portugalská mise se nakonec konat bude. Taky aby ne, když už jsem to tu dnes celé uklidila a zásobila lednici...:-)Huelva tě očekává!

    OdpovědětVymazat
  2. Bude, bude. Ale stálo mě to nervou dneska, ještě že jsou lesy Nordmarky na běžkách tak uklidňující.

    OdpovědětVymazat