Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

29. října 2011

Ahoj Sergeji, vítej v Žacléři!


Podzimní meeting naší o-skupiny se plánoval dlouho dopředu. Po třiaosmdesáti změnách termínů a míst jsme nakonec na předposlední říjnový víkend odjeli do Žacléře (malého městečka na východě Krkonoš). Narychlo improvizované útočiště nadstandartní úrovně nám poskytla Terka. Víkendová sestava byla nakonec početná – Terka Hypi, Verča, Lenka, Věruška, Lukáš, Shaby, Havli a nesměli chybět oslavenci „pětatřicátník“ Bob a „třiadvacátník“ Vorel. Terka Petrželová a Míra odjeli už sobotu, aby je v neděli vystřídali Starouš a Terčin Honza (nesoucí bulvární alias „Lesník“).

gratulace oslavencům Vorlovi a Bobovi

grupen foto na Rýchorách

Sněžka s bílou čepičkou


Klasický alkoholicko-výletový víkend se povedl. Já osobně jsem se ze zdravotních důvodů účastnil jen první jmenované části.  Ale venku panovalo modro a jasno a podle fotek se výšlap povedl. Oslavenci byli zahrnuti drahocennými dary. Boban dostal voucher na masáž a tatranský čaj, Vorlík se stal novým majitelem kila koňských čabajek a kalendáře plného polonahých o-krasotinek. V sobotu večer byl pro Zzávodníky navíc připraven oslavenecký o-běh na „vysoké organizační úrovni“. Na Zzávodníky na trati čekalo několik překvapení -  životabudiče, Jára Cimrman, fyzická vložka, psaní novoročního předsevzetí pro Zzávodnický blog a „cesta domů z hospody“. Posledním úkolem bylo poznávání lidí podle jejich chodidel a lýtek. Zde se opravdu vyznamenal Vorel, který nás měl, jak sám říká, „načuchlé“. Na druhou stranu mu vůbec nevadilo, že jeden člověk vlastní zaráz jednu (Věruščinu) oholenou a jednu (moji) chlupatou nohu. :D


jenom Boban se nechá nosit od baby :D

zaječí kavalerie 1

zaječí kavalerie 2

Vrcholem bylo nezapomenutelná scénka, kdy Vorel upustil na chodbě lahváče a šel si ven pro smeták. V té době již v lehce podroušeném stavu otevřel dveře. Na chodbě spatřil psíka paní sousedky a pokusil se s ním navázat konverzaci. Uvítací fráze: „Ahoj, Sergeji“ však bohužel nezabrala. Psík zaprvé asi neuměl rusky a rozhodně se nejmenoval Sergej. Žádné „zvrhlosti“ jako na minulém Žacléři se nekonaly a my jsme taky poznali sympatického Honzu „Lesníka“. 

Bob a Vorel vymýšlí novoroční předsevzetí pro Zz-blog 2012

Bob a Vorel "načuchávájí" Staroušovi nohy

Fotky od Verči najdete ZDE.
Fotky od Boba najdete ZDE.

2 komentáře:

  1. Moc hezky napsané. Vskutku vydařený víkend, výborná parta a spousta vzpomínek. Těším se na další akci!;-)

    OdpovědětVymazat
  2. tj. ta slavná kolaudace a Bob by si měl připravovat svoji. :D Btw. pěkný nový design blogu (aso nějaká šablona, že)

    OdpovědětVymazat