Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

16. března 2012

ISC MU Jeseníky Skiing Trip


Sníh, lyžování, zima, atd. - pro mnoho erasmáků slova neznáma, dokonce sprostá. Minulý víkend jsme (ISC MU Brno) vyrazili s partou erasmáků na organizovaný lyžařský výlet do Branné v Jeseníkách. Času je málo = stručný obrázkový článek. 22 zahraničních studentů, většina z nich začátečníci, pár pokročilých, 3 instruktorky a instruktoři a já jako "technická podpora" - skoč sem, skoč tam, aby všechno fungovalo. :D

Lyžařské podmínky byla spíše slabší - + 3°C, občasný déšť, většinou zataženo, těžký mokrý sníh, ale v rámci možností to ještě nebylo tak zlé. Navíc erasmáci, kteří na lyžích stáli poprvé, lepší podmínky ještě nepoznali. Nikdo se nezranil, skoro všichni si lyžování užili - to je to hlavní. Navíc se k tomu přidala velmi dobrá chata s příjemnou  paní majitelkou, který nám vyšla v mnohém vstříc. Svijany jako základní výčepní mok na chatě už byly jenom bonus. Moje bežkařské plány nakonec ve větší míře v důsledku velmi špatných podmínek (pro běžky), únavy a již nastalé jarní nálady vzaly za své. Polední spánek taky nebyl k zahození. 

Fotky (moje a hlavně různě pobrané od erasmáků) najdete TADY.

Všichni vybaveni, vyrážíme na svah

Branná je pěkná vesnice - kostel, zámek  a pěkné náměstíčko

Roberto, nejtalentovanější greenhorn, na lanovce

nahoře na Branné

večer na chatě

den na svahu uteče jako voda


občasné nehody

společná pod svahem

Žádné komentáře:

Okomentovat