Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

24. července 2013

Nejvyšší vrchol Utahu dobyt!


Bude tomu již skoro rok, což jsem začal uvažovat, jak vystoupit na nejvyšší vrchol Utahu. Ten po právu nese jméno King´s Peak (Králův vrchol) a nachází se v rozlehlém pohoří a divočině Uintah na severovýchodě Utahu. King´s Peak se tyčí do výše 4 125 m n. m. Jedná se o vrchol bez problému zdolatelný bez lezeckého vybavení. Co ho činí náročným, je poměrně dlouhá přístupová trasa. Nejkratší možná varianta, kterou jsme během 3 dnů absolvovali i my, měří něco přes 50 km.

Na trek s plnou polní jsme se vydali s ORP (Outdoor and Recreation Program) o uplynulém víkendu. Jestli existuje nějaký výlet, o kterém je škoda mluvit, tak je to určitě tento. Žádné divoké historky nemám. Vrchol jsme dobyli. Divočina je nádherná a uklidňující. Člověk tu má pocit úplného odloučení. Celý víkend bylo příjemně a slunečno. Vše bylo zelené, modré a právě to kvetlo. A jídlo a drogerii jsme přes noc věšeli na strom, aby na to méďové nedostali zálusk. Jo a, ve 4 tisících m n. m. se už hůře dýchá a člověk váží každého zbytečného kroku. :D

Fotky najdete ZDE.

vše se muselo vejít do 60l báglu

osvěžení v potoce

King´s Peak je ta špice uprostřed

divočina pohoří Uintah

rozkvetlé louky

míříme zakempovat

borec loví ryby v jezeře

v sedle Anderson Pass

blížíme se k vrcholu

vrcholovka

nad pohořím Uintah

naše ubikace :D

Žádné komentáře:

Okomentovat