Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

9. července 2012

Mormoni, tuny prašanu a co dál? Jaké máte stereotypy o Utahu?


O každém místě na Zemi mají lidé různé představy. Čím méně toho o nich ví, tím více hrají roli "zaběhané" stereotypy? Pro mě to jsou mormoni a hromady prachového sněhu.

A jaké jsou ty vaše? Co si představíte když se řekne Utah? Tedy pokud víte, kde sakra tahle "díra" leží. :D

NAPIŠTE mi (do komentáře nebo i jinam), které slovo či pár slov pro vás tvoří 100% významu slova "Utah". Časem se pokusím sepsat nějaké kratší články a uvést realitu o těchto stereotypech na pravou míru. Ano, jedinečná šance, jak všech pět čtenářů tohodle blogu může poprvé ovlivnit jeho budoucí obsah, tak neváhejte.

Btw., když Američanovi řeknete, že jste z Utahu, tak se vás půlka z nich optá: "Kolik máte manželek?" A to jen proto, že mnohoženství bylo ještě nedávno celkem běžnou praktikou mormonů, tedy ehm přes 100 lety. To jen kdybyste nevěděli, co je stereotyp.




5 komentářů:

  1. Nejlepší downhill ever

    http://www.youtube.com/watch?v=B50ShpYeNqE

    OdpovědětVymazat
  2. V Utahu sem byla a konkrétně v Salt lake city mi už mormoni lezli na nervy :P

    OdpovědětVymazat
  3. Heh, nová čtenářka. Čím?

    OdpovědětVymazat
  4. Jak nás nenechali si to tam projít a pořád se nás ptali, jestli nechcem slyšet o víře. Tebe neoslovují?

    OdpovědětVymazat
  5. Těším se, až mi svýma příspěvkama rozbiješ stereotypy. Přece jen tam budeš dýl než já, tak můžeš proniknout přes mormony do hloubky Utahu :P

    OdpovědětVymazat