Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

2. prosince 2011

Šedobílá ISC MU Pálava v šedošedém listopadu

Minulou sobotu jsme vyrazili na další ISC MU výlet. Tentokrát jsem erasmáky vyvezli na Pálavu. 1 den, 3 vedoucí = málo organizace. Před srazem, který byl na brněnském hlavním nádraží v 8:15, jsem stihl ještě dvouhodinový spánek a tříhodinovou cestu vlakem z Hradce Králové, takže sil nebylo na rozdávání. Původně ohlášená 30členná výprava prořídla na 20 kousků ze zdravotních i jiných morálních pohnutek. Navíc skoro polovina byli čeští tutoři a tutorky.

ISC MU Pálava crew

zmrzlá Pálava


Počasí bylo nejlepší za poslední (smogovaté) dny. Jindy by ale člověk prostě řekl, že stálo za starou belu. Pozdní podzim již odvál barevné listoví, avšak přinesl zas krásně namrzlé stromoví, což náš estetický duch náležitě ocenil. Naše zadky naopak méně ocenili ultimátní náledí, které je esteticky zbarvilo do postrádaných podzimních tonů. :D Stejně špatně dopadli zkušení horalové vybavení pohorkami i slečny, které dorazil na přechod Pálavy vybaveny vysokými kozačkami. Zpětně to zní srandovně, ale nahoře na Děvíně to "moc prdel" nebyla. Pekelně to klouzalo.

příjemná vánoční atmosféra v Cafe Fara


Přechod po trase Dolní Věstonice - Mikulov jsme nakonec zvládli bez větších obtíží. Cestou navštívili skromnou archeologickou expozici v Dolních Věstonicích, Děvín a Sirotčí hrádek. V Klentnici jsme se nechali překvapit příjemnou vánoční atmosférou Cafe Fara, místní kávarny u kostela. A nakonec skončili v Mikulově - v jednom z nejnadupanějších malých měst naší vlasti. Markétě děkuji za půjčené fotky (tedy bez souhlasu). 

Mikulov ze svatého kopečku