Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

18. dubna 2011

Vídeňský víkend u Johanny

Vídeň je tak blízko. Já tam nikdy pořádně nebyl. To se musí napravit. Druhý dubnový víkend jsme uspořádali malý "Oslo meeting" ve Vídni. V pátek jsem společně s Petrou vyrazili busem Student Agency do Vídně.

Johanna a nový typ referenční plochy - vejcoid


Johanna, naše hostitelka, přebývá na vstkutku luxusní "koleji" - rekostruovaný kostel v centru Vídně. Nezbylo než mlčky porovnávat s Brnem. O pohodlné víkendové zázemí každopádně bylo dokonale postaráno. Hnedle jak bylo Johanna "almost" ready to go, mohlo se vyrazit do města. :D Procházka ke Stephansdomu, setkání s Magdalenou, posezení v kavárně a hurrá na kutě.

výhled na Vídeň z Kahlenbergu
Petra a Johanna na Kahlenbergu
Karlskirche
 

Program byl bohatý. Tři dny jsou málo. Ale přijeli jsme si sem hlavně orazit, takže rozhodně žádné nahánění "must see" památek.V sobotu dopoledne jsme vyrazili očekovat výhledy na Vídeň na Kahlenberg, kopec s vinohrady nad městem. Odpoledne už bez Johanny na prohlídku památek podle vnitřního městského okruhu - Radhaus, Hofburg, Burgtheater, Parlament, Karlskirche, atd. Večer byl ve znamení čekání na naši "almost ready" hostitelku Johannu a poté narozeninové párty dvou Johanniných známých. Návrat ve tři ráno vedl k překvapivému zjištění (i pro Johannu), že U-bahn jezdí celou noc.

zámek Schónbrunn a jeho zahrady

všici tři na Schönbrunnu

a jedna z Prateru


V neděli byl hlavním cílem Schönbrunn. Slušný toť zámeček. Počasí behěm celého víkendu bylo stabilní - slunečno a velmi silný vítr. Před odjezdem z Pratersternu jsme ještě udělali malou zacházku do Prateru. A hurrá do Brna za kamárádkou Bakalářkou. Thanks, Johanna. ;-)

Fotky naleznete na Rajčeti ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat