Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

21. dubna 2011

Otevírání bajkové sezóny na Balatonu


Tradiční akce. Tradiční sestava. Tradičně krásný jarní Balaton. Přestože teprve 2. ročník. Stejně jako loni jsme se ve vyzkoušené sestavě - Vorel, Shaby a já vydali prodloužený víkend na 1. kolo ČP MTBO, které se již tradičně koná v dubnu na Balatonu. Letos bylo centrem závodů městěčko Tapolca v kraji malých vulkanických vršku. Loňské Palermo se sice neopakovalo, i tak počasí nakonec vyšlo dobré.

Ubytováni jsem byli v místní sportovní hale, jejíž otevírací hodiny byly řekněme mírně nestandartní. V pátek otevřeli tělocvičnu pro bajkery přesto, že místní házenkářky v ní měly ještě trénink. Ještě větší překvapení nás čekalo v sobotu po dopoledním výletě, když jsme se navrátili do zcela liduprázdné tělocvičny, v niž zůstaly pouze naše věci. Po chvíli neskrývaného úžasu naklusal místní pořadatel, aby nám oznámil, že tělocvična se měla zavírat už kdysi dávno a že se zas otevře večer. Jestli o tom někde předtím psali, to je mi záhadou.

skupinovka na Scobanci
zámková stěna pod Badacsony
listnaté lesy, břečťan a zelený koberec - i tak vypadá jaro na Balatonu


V pátek odpoledne jsem vyrazili na krátký "cyklo"-výlet (občas spíš horolezení) na vulkanický vršek Csobanc s hradem. V sobotu dopoledne jsem Shabyho přehlasovali a nakonec se vydali bez kol na pěší výlet, což se ukázalo jako dobrý volba. Další vulkanický vršek a trochu stolová hora Badacsony se zelenal o stošest. Krajina okolo Balatonu má svoje jedinečné kouzlo, které třeba u nás na venkově prostě nenajdete a jaro je ideální čas na návštěvu. Večery jsme trávili ve společnosti Piškota, Jančy a Drehera za 400 HUFů. Loňská zapadlá "čtyřka" v Balatonfüredu, kde točili Šoproni za 270 HUFů se prostě nekonala.

V sobotu a v neděli nás čekali dva závody. Terény tradičně pro Čechy trochu netradiční. Stavba sobotního middlu H21C se staviteli vyloženě nepovedla - tak mapově primitivní trať jsem na bajkách asi ještě nejel. Ostatní kategorie měly tratě lepší. Díky tomu jsem aspoň na úvod sezóny zajel "nepokažený" závod (11. místo), což se cení. Vorlík neměl dvakrát dobrý den a po dvou velkých chybách skončil na 28. místě. Shaby zajel v H21B velmi slušně a bylo z toho 7. místo. Piškot si "rutinérsky" dojel opět v Maďarsku pro áčkovou licenci, když vyhrál H21B Neděle byla ve znamení longu s hromadným startem. Stavba tratí o poznání lepší, terén taky. V mém podání opět slušný závod (jen cca 2 min ztracené na zasekané pasece mrzí) a 9. místo. Celkově velmi solidní závodní víkend. Vorlík i přes nějaké drobné chybky zajel podstatně lépe a spravil si náladu 14. místem. Shaby zazářil 2. místem v H21B a nebýt Slováka jezdící Český pohár už by měl licenci A.


důkladná rozcvička, základ úspěchu
Vorel na trati
Shaby druhý v H21B


Na cestě domů vládla všeobecná spokojenost s vydařeným víkendem. A až mě příští někdo řekne Balaton, tak mu řeknu - jedem. :)

Fotky naleznete na Rajčeti ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat