Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015

Havli in Oslo 2010 / Utah 2012 / Illinois 2013 / Toronto 2015
VÍTEJTE na blogu, který vznikl pro publikování článků z mého erasmáckého pobytu v Oslu, Norsku 2010. Později se stal "prostoduchým" zážitkovým blogem, kde si autor čas od času ukojil své pisatelské choutky. Následně se blog navrátil ke své původní myšlence. Uveřejňovány zde byly články z ročního studijního pobytu v Salt Lake City, Utah, USA 2012/13. A dále pracovní stáže v Champaign, Illinois, USA na přelomu 2013/2014. Po návratu ze zámoří blog dosti skomíral. Nechám se překvapit, jestli návrat za velkou louži / pracovně-studijní život s Luciou v kanadské Torontu 2015/16 vdechne život i mému blogu.

15. srpna 2010

Do třetice všeho zlého aneb Jak Thierry rozmlátil kontrolu

Ještě než se rozběhl v Trondheimu náročný mistrovský víkend potkal jsem ráno na snídani v Ugla skole polského reprezentanta Wojciecha Kowalskiho, tak jsem si s ním pěkně pokecal o jeho tříminutové chybě na mé kontrole při finále klasiky. Už zdálky jsem slyšel, jak někdo nadává do kurev a po mrknutí do startovky mi bylo jasné kdo.

V sobotu jsem vyfasoval radiokontrolu uprostřed trati pro baby i pro chlapy, takže přehled o závodě byl dokonalý. „Závod dvou žen“ pro sebe po chybě Simone Niglli v závěru trati závod rozhodla Finka Minna Kauppi. Velmi vyrovnanou mužskou kategorii nakonec rychlým finišem ovládl Nor Carl Waaler Kaas. Nutno říct, že tratě podle mapy vypadaly celkem jednoduše (pro mě tak na půldenní výlet).


Thierry a štafety - drama na pokračování, source: www.woc2010.com

V neděli přišly na řadu štafety. Tentokrát jsem vyfasoval trochu horší radiokontrolu, ale co aspoň byl slyšet spíkr. Před závodem jsme si s Norem na kontrole dělali srandu, co se asi stane Thierrymu do třetice, až zase poběží Francii pro zlato. Před dvěma lety snědl vosu, minulý rok pomáhal zraněnému soupeři, tak co tam pošle letos? :-) O průběhu mužského závodu jsme neměli moc ponětí (spíš takové střípky), až najednou přiběhl evidentně „nasraný“ Thierry Gueorgiou a z ničeho nic třískl vší silou do stojanu naší kontroly č. 97. Říkáme si, že asi udělal nějakou chybu chvíli předtím. Ale Thierry si pro letošek připravil vynechanou 17. kontrolu (č. 97). Když se na ní pak vracel, tak jí to pořádně oplatil. Štafety se staly Finek a Rusů.

Šampionát skončil. A šup do Osla.

5 komentářů:

  1. A taky do školy, tady v HK už jsou letáky na reklamách:"Škola voláááááááááá!.

    OdpovědětVymazat
  2. Havli, pěkné články! Doufám že závodník něco napíše z PK, zase tam bylo jako obvykle několik O-premiér :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Havli: a nejaka O-derniera nebyla?

    OdpovědětVymazat
  4. Hele Havli, nevim, jestli to tvoje rajče blbne jenom mě nebo všem, ale já tam vidim jenom 6 fotek a zbytek ne... tak s tim koukej něco udělat, ať se můžu mrknout:)

    OdpovědětVymazat
  5. to Shaby: Jsem je tam chtěl ještě před odjezdem z Trondheimu, ale už nebyl čas je ta nahrát, tak jsem zaklapnul komp a odjel. Dneska už jsem konečně připojenej na net i z kolejí, takže fotky nahraj, jak bude čas. Neboj z MS toho tam zas tolik není, potom už jsem nefotil

    OdpovědětVymazat